KUBO og Micro Technic gør børns digitale leg til viden

Så simpel er ideen bag den fynske start-up KUBO, der har udviklet en robot, KUBO, til at undervise børn fra fire år og opefter i, hvordan man kan programmere. KUBO er nem at forstå, så børnene kommer hurtigt i gang med at programmere.

Men et er visionen om at lade børn lege sig til viden om teknologi. Noget ganske andet er at udvikle elektronikken og de andre dele, der bliver brugt til at producere elektroniske komponenter til den lille, hvide robot, børn får mellem hænderne.
”Vi har tidligt valgt at fokusere på vores kernekompetence, nemlig at udvikle læringsteknologi til børn. Vi har brug for en partner, der både kan tage ansvaret for at udvikle og producere elektronikken,” siger Daniel Lindegaard, medstifter af KUBO.

Tæt på kunderne

Den partner har KUBO fundet i Micro Technic, hvis hovedkvarter i Aarup, ligger en halv times kørsel væk fra KUBOs kontor i Odense. Den geografiske nærhed har gjort det muligt at skabe et produkt, der er designet og produceret i Danmark.
”Gennem 40 år har vi forfinet vore kompetencer inden for at udvikle og producere elektronik. Det gør, at vi kan hjælpe vore kunder til at komme i gang meget hurtigt med at komme ud på markedet til konkurrencedygtige priser,” siger Frank Max Laursen, CEO for Micro Technic.
Medarbejderne i Micro Technic har videreudviklet KUBOs første rå prototyper frem til det færdige produkt, som i dag anvendes i både danske og udenlandske skoler. Og det er foregået i et tempo, som sjældent lader sig gøre, hvis man f.eks. lægger produktionen ud til lande langt væk fra de medarbejdere, der til daglig har ansvaret for at udvikle produktet hos både KUBO og Micro Technic.
Daniel Lindegaard fremhæver da også det tætte samarbejde med Micro Technic som afgørende for den unge virksomheds hurtige vej til at have et færdigt produkt på hylderne.
”Vi er jo ikke en virksomhed med stor erfaring indenfor produktion og udvikling af elektronik. Og derfor er det vigtigt at have en totalleverandør som Micro Technic. I perioder arbejder vi så tæt sammen, at vi joker med, at vi næsten burde have kontor hos dem,” smiler han.
Forbedre alle dele
Ikke alene er Micro Technic tæt på kunderne. Også inden for i virksomheden er produktion og udvikling meget tæt på hinanden.
Frank Max Laursen peger på, at i Micro Technic bor udviklingsafdelingen dør og dør med produktionen. Det gør det muligt hurtigt at afprøve nye ideer til at forbedre alle dele af produktionen af det enkelte produkt.
”Det betyder, at man sparer både tid og penge, fordi vi er i stand til at automatisere så meget så muligt af produktionen. Og det er afgørende for, at vi kan konkurrere med virksomheder i Østeuropa og Kina,” siger han.

We build your electronics